Eltűnt utasszállító: a gép újabb darabjait találták meg

A több mint két éve eltűnt maláj repülőgép újabb darabjaira bukkant Madagaszkár keleti partvidékén egy férfi, aki már korábban is talált az utasszállítóhoz tartozó elemeket – közölték pénteken tisztségviselők.

A BBC brit közszolgálati adó internetes oldalán azt írta, hogy Blaine Gibson, egy amerikai ügyvéd egy üléshez tartozó, ruhaakasztónak használatos gombot, valamint egy méhsejtszerű anyagot talált.

A férfi fényképeket is készített a leletekről, továbbá értesítette az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatalt (ATSB).

Az idén februárban Gibson Mozambik partvidékén már talált roncsdarabokat, amelyekről szakértők megállapították, hogy az eltűnt maláj Boeing 777-eshez tartoztak.

A gép eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. A Malaysia Airlines légitársaság utasszállítója Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de nyoma veszett egy órával a felszállás után 2014 márciusában. Az Ausztráliától nyugatra, az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre kevés eredménnyel jártak.

A talányos ügy egy további fejleménye, hogy egy férfi az Ausztrália déli részén fekvő Kenguru-sziget partján talált egy roncsdarabot, amelyet az ATSB hamarosan megvizsgál. Dan O’Malley, a hivatal szóvivője csütörtökön azt közölte: értesültek a leletről, azon munkálkodnak a sziget tisztségviselőivel, hogy azt eljuttassák hozzájuk.

Készült ugyanakkor egy videofelvétel is a tárgyról, amelyen a „No step” (Ne lépj rá!) felirat látható, akárcsak azon a roncsdarabon, amelyre Blaine Gibson bukkant februárban Mozambikban.

Az utóbbi időben már roncsdarab került elő különböző helyszíneken, de a hatóságoknak eddig még nem sikerült megtalálni a repülőgép törzsét és más fő darabját.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »