Eltűnt, majd az NNI-nél került elő Spéder autója

Eltűnt, majd az NNI-nél került elő Spéder autója

A jobboldali üzletember BMW-je rejtélyes módon kerülhetett az ellene nyomozó Nemzeti Nyomozó Iroda elé.

Az FHB-bankvezér, Index-tulajdonos Spéder Zoltánnál nemrég tartottak házkutatást, ennek során olyan hangfelvételeket is lefoglaltak, amelyeken Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal és Lázár János miniszterek – tudta meg az MNO.

A HVG.hu információi szerint más is történt a házkutatás során: rejtélyes módon eltűnt Spéder Zoltán BMW-je, majd a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) – azaz az ellene nyomozó szervnél – bukkant fel. A TV2 által 35 milliós luxusautóként bemutatott gépkocsi az FHB tulajdona, Spéder céges autóként használja mint az igazgatóság elnöke. A HVG.hu úgy tudja, június 8-án, szabályosan parkolt a kocsi a pesti alsó rakparton – ezen a napon volt házkutatás Spéder Zoltán különböző érdekeltségeinél is.

A portál nem állítja, hogy a rendőrség szimplán lefoglalta és elvitte a gépkocsit, de birtokukba került az FHB az ügyben tulajdonosként tett feljelentése. Ebből kiderül, hogy nyolcadikén délután leparkolták a kocsit, de másnap délelőtt már nem volt a helyén. A köztereseknél kezdték keresni a BMW-t, de nem lett meg, így feljelentést tettek, 9-én kora délután. Nem sokkal később a kerületi rendőrkapitányság értesítette az FHB-t, hogy megvan a jármű (állításuk szerint egy benzinkútnál) – ám állapotáról és visszaszerzésének módjáról nem adtak felvilágosítást. Az ezt követő napokban az FHB sorozatos megkereséseit „illetékességi okokra” hivatkozva hárították el a HVG.hu információi szerint, majd június 16-án – 8 nappal az autó eltűnése után – végül közölték: az NNI-nél van a BMW.

Az FHB hivatalos magyarázatot vár a történtekre, ugyanis semmiről nem tájékoztatták őket érdemben.

Ha kíváncsi, miket írtunk még Spéder Zoltánról, ide kattintson.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »