Eltűnt gyermekek világnapja – Több ezer csellengő Romániában

Eltűnt gyermekek világnapja – Több ezer csellengő Romániában

Tegnap volt az eltűnt gyermekek világnapja, amikor az otthonról önszántukból távozó, elrabolt, eltévedt gyermekekre emlékeztek világszerte, ezáltal is figyelmeztetve a jelenségre. Romániában évente átlagosan 3000 kiskorú tűnik el.

Európában minden 2 percben bejelentik egy gyermek eltűnését: jelenleg közel 10 ezer eltűnt kiskorút tartanak nyilván a kontinensen. Az országos rendőrség adatai tükrében pedig elmondható, Romániában átlagosan mintegy 3000 gyerek tűnik el évente, 97%-uk szerencsére még a keresés első három hetében megkerül. Sajnos, a maradék 3%-ról soha nem derül ki, mi lett velük, egyáltalán életben vannak-e még. Az esetek többségében a fiatalkorúak önszántukból hagyják el otthonukat, a tinédzserkorú lányok a legkiszolgáltatottabbak.

Háromszéken az elmúlt esztendőkben nem történtek emberrablások, titokzatos, megoldatlan eltűnések. Persze, érkeznek jelzések, ám ilyenkor nem beszélhetünk a szó szoros értelmében vett eltűnésről, hiszen a csellengők önszántukból mennek el, és maximum egy hét alatt elő is kerülnek, netán megtalálják őket az egyenruhások – tájékoztatott Nicoleta Marin, a megyei rendőrség szóvivője.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »