Eltűnt a londoni Towerből Merlina, a hollók királynője

Eltűnt a londoni Towerből Merlina, a hollók királynője

Nyitókép: shutterstock

Eltűnt a londoni Tower erődítményből a hollók királynője, Merlina – jelentették be az erőd alkalmazottai, akik attól tartanak, hogy Merlina elpusztult.

Merlina 2007-től tartozott a Tower hollóállománya közé, de néhány hete már nem látták őt.

A legenda szerint a Towerben minimum hat hollónak kell lennie, máskülönben elpusztul a Tower, a monarchia, sőt az egész birodalom. Jelenleg a hollóállományt hét holló képezi, és Christopher Skaife felelős értük.

Hírdetés

Skaife szerint előfordul, hog a hollók a Tower falain kívülre is elkóborolnak, de a szabadszellemű Merlina is mindig visszatért az erődítmény többi hollójához. A hollók általában 10 – 15 évig élnek, de a Towerben élő példányok akár a 40 évet is megélhetik.

A feltételezések szerint II. Károly volt az első angol uralkodó, aki hivatalosan is elrendelte, hogy az erődítményben hollókat tenyésszenek. A második világháború idején a hollókat bomba- és repülőgép megfigyelőkként tartották számon.

Amikor a hollók száma egyre csökkent a Towerban, Winston Churchill akkori brit kormányfő elrendelte, hogy a hollóállomány mindig legalább hat példányból álljon.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »