Eltűnt a boltok polcairól a Balaton és a Boci – a "magyar csokoládék" Ukrajnából Cseh- és Lengyelországba mennek

Eltűnt a boltok polcairól a Balaton és a Boci – a "magyar csokoládék" Ukrajnából Cseh- és Lengyelországba mennek

Sokan tapasztalhatták az elmúlt hetekben, hogy már a legtöbb nagy élelmiszerlánc boltjainak polcairól is eltűnt a közkedvelt Balaton szelet. A csak nevében magyar édességet a Nestlé gyártja, ezért a svájci érdekeltségű cég magyarországi leányvállalatánál érdeklődött az Index az okokról.

A Nestlé Hungária Kft. közölte a lappal, hogy a Balaton- és Boci-termékek gyártása eddig Ukrajnában folyt, ám az ukrán–orosz háborús konfliktus ellátási kihívások elé állította a céget.

Bizonyos Balaton-termékek kapcsán valóban előfordulhat ideiglenes készlethiány, de teljes erőbedobással dolgozunk az ellátási probléma megoldásán – írták.

Hírdetés

A gyár a nyugat-ukrajnai Lvivben (Lemberg) található, nem érte támadás. A Nestlé a gyárban dolgozó kollégáinak épsége és biztonsága miatt döntött a leállásról, illetve arról a rendkívül korlátozott termelésről, amely a Balaton- és a Boci-portfóliót is érinti.

Most a Boci csokoládék gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek gyártási fókuszát pedig a korábban is Lengyelországból származó termékekre, az Újhullám nevű portfólióra szervezte át a helyzet normalizálódásáig.

Erről a cégnél azt mondták: mindkét portfólió gyártása folyamatban van, a termékek hamarosan megérkeznek a magyar fogyasztókhoz is. A vásárlók számára szembetűnő lehet, hogy az eddigi piros ét-, illetve a kék tejcsokis Balaton szelet színvilága helyett a polcok szokott helyein immár a citromsárga Balaton Újhullám sárga színe vette át a domináns szerepet.

A Nestlénél azt is elmondták, hogy az ukrajnai gyárban az előző hetekben sikerült újraindítani a termelést, az üzem azonban elsősorban ukrán piacra termel. Amennyiben a körülmények megengedik, a gyár újra termelni fog exportra is.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »