Eltiltott gárdát húzott a Fradi

Eltiltott gárdát húzott a Fradi

A romániai „segítséggel” most épp futballlázban égő Albánia bajnokcsapatát, a Skenderbeut kapta ellenfélnek a Ferencváros labdarúgó-csapata a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében – derült ki a hétfőn megtartott nyoni sorsoláson.

oroszpali_bOrosz Pál

A korcei alakulat szereplése ugyanakkor még kérdéses, mivel az együttest az európai szövetség (UEFA) bundázás miatt kizárta, és már csak a Nemzetközi Sportdöntőbíróság július elejére várt döntésén múlik, hogy pályára léphet-e a legrangosabb európai klubtornán. Amennyiben az eltiltás érvényben marad, úgy a pontvadászatban második Partizani Tirana léphet a helyébe, de Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója UEFA-forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a magyar bajnok játék nélkül juthat tovább a harmadik selejtezőkörbe, ahol majd a romániai csapatok is csatlakozni fognak a sorozathoz.

A kvalifikációs szakasz első fordulójának odavágót június 28-én és 29-én rendezik, míg a visszavágók július 5-én és 6-én lesznek, a második kör július 12-én és 13-án kezdődik, hogy utána július 19-én és 20-án eldőljenek a továbbjutók.

Ugyancsak hétfőn sorsolták ki az Európa Liga első selejtezőjének párosításait is, amelynek eredményeként a Székesfehérvári Videoton a moldovai Zaria Baltival, a Debrecen a San Marinó-i La Fioritával, az MTK pedig a kazah Aktobéval mérkőzik meg június 30-án, illetve július 7-én. A Liga 1 alsóházi rájátszását megnyerő Iași a július 14-én kezdődő második körben csatlakozik a sorozathoz, ahol a Hajduk Split lesz az ellenfele. A másik két romániai együttes a harmadik körben kezd.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »