Eltilthatnak néhány uruguayit, de csak a válogatottságtól

Eltilthatnak néhány uruguayit, de csak a válogatottságtól

Az Uruguay-Ghána-mérkőzés nem ért véget, amikor Daniel Siebert lefújta az összecsapást. Az uruguayi játékosok Edinson Cavanival és José María Giménezzel az élen, igazságot kerestek maguknak, inzultálták a játékvezetőt.

A Marca és az uruguayi El País is úgy véli, a német játékvezető több esetben tévedett, de soraikból főleg az olvasható ki, szerintük meggondolatlanok voltak az uruguayi játékosok. A spanyol lap, például, biztosítja olvasóít, hogy a két említett játékost valószínűleg eltiltja a FIFA, de csak a válogatott mérkőzésektől. (Cavani a Valencia, Giménez az Atlético Madrid játékosa, ezért érdekes ez a spanyoloknak.)

Mindketten egy-egy ellenük való ítélet miatt húzták fel magukat. Cavani tizenegyest reklamált a találkozó hajrájában, s különösen azt kérte számon a játékvezetőn, miért nem nézte meg a szituációt a VAR.

Hírdetés

Giménez még az előző mérkőzés miatt dühös, de az afrikaiak ellen is igazságtalanságokat tapasztalt. Az ő kezezése miatt kaptak a második fordulóban játszott mérkőzés hajrájában egy vitatott büntetőt a portugálok, ha az abból született gól nincsen, a Celeste továbbjut, s játszhat a brazilokkal a nyolcaddöntőben.

A Marca szerint Uruguay kiesett, ez tény, de Daniel Siebert játékvezetőnek sem jut sok szerep a folytatásban. A 2015 óta a FIFA keretéhez tartozó játékvezetőnek a katari az első világbajnoksága. A Marca nem az uruguayiak által emlegetett hibáit rója fel neki elsősorban, hanem azt, hogy erélytelen volt.

Nyitókép: MTI/AP/Themba Hadebe

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »