ELTE HÖK: Nem felelős a LEN-t szervező cég

Ugyanazt a céget bízták meg a Lágymányosi Eötvös Napok (LEN) lebonyolításával, amelyik a hírhedtté vált a tavalyi gólyatábori erőszak idején is a táborban dolgozott. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata (ELTE HÖK) szerint a csapat nem tehetett a gólyatábori incidensről, ezért kérték fel őket ismét – erről a testület maga számolt be az Indexnek.

Mint ahogy arról korábban az MNO is beszámolt, egyetemistákat vertek meg biztonságiak a LEN múlt heti, többnapos fesztiválján. Az Index által idézett szemtanú arról számolt be: az egyik sátor előtt bántalmazták a barátját, majd miután a diák a földre került, még többször belerúgtak, megütötték, ahogy többször durván megütötték egy másik velük lévő ismerősüket is, végül őt is megütötték úgy, hogy a földre esett.

A történtekre reagálva a rendőrség hétvégén feljelentéskiegészítést rendelt el, az egyetem pedig vizsgálatot indított.

Gólyatábori múlt

Kiderült: az ELTE a K&B Fest Kft.-vel kötött szerződést a rendezvény lebonyolítására, akik a nemierőszak-ügy miatt elhíresült, tavaly nyári ELTE-TÓK gólyatábort is szervezték. A K&B a mostani rendezvénnyel kapcsolatos biztonsági feladatokkal egy Szentinel Kft. nevű céget bízott meg.

Az ELTE ugyanakkor az Indexszel azt közölte: a rendezvényt kivitelező cégnek komoly referenciái vannak egyetemi és más nagyszabású ifjúsági rendezvények lebonyolításában, ezért kérték fel őket most is ajánlattételre. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy a mostani rendezvényt egy külső biztonsági cég, a Szentinel őrizte, ami kifejezetten zenés rendezvények biztosításával foglalkozik.

Az ELTE szerint nem felelős a szervező

Közölték azt is, hogy a K&B-nek a gólyatábori erőszak megelőzése, elhárítása nem róható fel, az elkövetővel pedig nem álltak munkakapcsolatban.

Mint írják, a katasztrófavédelem a korábbi híreknek megfelelően tényleg kint volt a rendezvényen, de egyáltalán nem azért, mert riasztották őket, hanem a szokásos bejáráson, rutinellenőrzésen voltak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »