Elszórtan zápor, zivatar enyhíti a hőséget

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: péntek délután sok napsütés várható, estig a képződő gomolyfelhőkből a Dunától keletre elszórtan várható zápor, zivatar. Éjszaka azonban hidegfront érkezik, emiatt átmenetileg megnövekszik a felhőzet, és hajnalig összességében több helyen is valószínű zápor, zivatar. Nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon és a Dunától keletre várható csapadék. A csapadékgócok zöme hajnalra megszűnik.

Szombaton a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nagyobb részén derült, napos idő várható. Ugyanakkor a Dunakanyar-Szeged vonaltól keletre a többórás napsütés mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott késő délelőttől kezdve többfelé valószínű zápor, zivatar, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti.
   
Péntek délután a délnyugati szél élénk lesz, majd estétől a Dunántúlon, majd éjszaka a Duna mentén is mind nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, ami megerősödik, sőt viharossá fokozódik. A szél szombaton csak lassan mérséklődik, viharos széllökésekre azonban már csak zivatarok körül kell számítani.

Hírdetés

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a Dunántúlon 28 és 32, keleten 31 és 37 fok között alakul.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »