Elsüllyedt egy utasszállító komp a Fülöp-szigetek partjainál, többen vízbe fúltak

Elsüllyedt egy utasszállító komp a Fülöp-szigetek partjainál, többen vízbe fúltak

Felborult és elsüllyedt egy utasszállító komp a Fülöp-szigetek partjainál csütörtökön. A kompon 251 ember utazott, elképzelhető, hogy többen a vízbe fulladtak, de az áldozatok és eltűntek száma egyelőre nem ismert – közölte a parti őrség szóvivője.

Egy helyi rádió híradása szerint a balesetnek három halálos áldozata van, egy kórházi forrás négy halottról számolt be.

A baleset a Manilától 70 kilométerre keletre fekvő Real város partjainál történt rossz időjárási viszonyok közepette. A komp Polilio szigetére tartott. A meteorológiai szolgálat nem adott ki semmiféle figyelmeztetést a térségre vonatkozóan. A komp nem volt túlzsúfolt, hivatalosan legfeljebb 286 embert szállíthatott.

A parti őrség csónakokat és helikoptereket vezényelt a baleset helyszínére a mentéshez. 

A Fülöp-szigetek déli részét várhatóan pénteken éri el a Tembin névre keresztelt trópusi vihar. 

A komp az egyik legfontosabb közlekedési eszköz a több mint 7100 szigetből álló Fülöp-szigeteken. A hiányos biztonsági előírások és a túlságosan laza ellenőrzések miatt gyakran történnek kompbalesetek. Napra pontosan 30 évvel ezelőtt, 1987. december 21-én történt a Fülöp-szigeteken minden idők legtragikusabb tengeri balesete: a Dona Paz nevű komp összeütközött egy olajszállító tartályhajóval, aminek következtében több mint 4300 ember vesztette életét.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »