Elsüllyedt a több napja lángoló iráni tartályhajó

Elsüllyedt a több napja lángoló iráni tartályhajó

„A tengeri hatóságok legfrissebb adatai szerint a Szancin teljesen elsüllyedt” – jelentette a Hszinhua hírügynökség. Az iráni mentőegységek szóvivője vasárnap közölte, hogy nincs már esély arra, hogy az egy hete a Kelet-kínai-tengeren lángoló iráni olajszállító hajó legénységéből bárki is életben legyen – jelentette be az iráni mentőcsapat szóvivője az iráni állami televízióban. A hajón 32 ember volt; 30 iráni és két bangladesi. Hármuk holtteste került elő eddig.

Hírdetés

„A legénység tagjai a robbanást követő egy órán belül halottak voltak, vagy a detonáció vagy a felszabaduló mérges gázok végeztek velük. Nincs már esély túlélőket találni. A hajó kétharmada víz alatt van. A tűz továbbterjedt, és elborította a hajótestet,már meg sem tudjuk közelíteni” – mondta el Mohammed Rasztad.

A 136 ezer tonna olajat szállító, panamai zászló alatt hajózó, Sanchi nevű iráni tartályhajó január 6-án borult lángba, miután összeütközött egy kínai hajóval Sanghajtól körülbelül 300 kilométerre keletre – írta meg a CNN a Kínai Közlekedési Minisztérium közlésére hivatkozva. A másik teherhajó – a Hongkongban bejegyzett CF-Crystal – 21 fős kínai legénységét sikeresen kimentették.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »