Elsülllyesztettük a románokat, javított a válogatott

A magyar férfivízilabda-válogatott 12-8-ra legyőzte a román csapatot a trieszti olimpiai selejtező harmadik, keddi fordulójában, ezzel megszerezte második sikerét a tornán.

Benedek Tibor együttese – amely vasárnap a nyitófordulóban a franciák sima legyőzésével kezdett, majd hétfőn meglepetésre csak döntetlent játszott a kanadaiakkal – a nagyszünetig nem tudta leszakítani riválisát, ezt követően azonban érvényre jutott a két csapat közti tudáskülönbség.

„Kellenek az olyan jó egyéni teljesítmények, mint ma, ráadásul a védekezésben is javultunk” – mondta a találkozót követően az M4 Sportnak Benedek Tibor. Hozzátette: nem lepődött meg azon, hogy a kanadaiakkal és most a románokkal is szorosabb mérkőzést vívott a gárda. – „Mindenki ott akar lenni az olimpián. Itt álmok valósulnak meg és mennek tönkre. Mindenki százhúsz százalékot teljesít, nekünk is annyit kell, itt nem elég a kilencven.”

A szakember kiemelte, hogy a magyar válogatott eddig mindhárom mérkőzésén magabiztosan vezetett, de a riválisok feljöttek, ugyanakkor a hétfői összecsapással ellentétben ezúttal sikerült megújulni, s végül magabiztos győzelmet aratni.

A trieszti tornán a januári Európa-bajnokságon bronzérmes magyarok Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország és Szlovákia legjobbjaival vannak azonos csoportban. A két hatosból négy-négy csapat kerül a negyeddöntőbe, s az ottani párharcok győztesei vívják ki a jogot a riói indulásra.

Eredmények
A csoport, 3. forduló:
Magyarország–Románia 12-8 (4-2, 2-3, 4-1, 2-2)

a magyar csapat gólszerzői: Szivós 4, Varga Dé. 2, Hárai, Erdélyi, Hosnyánszky, Vámos, Zalánki, Manhercz 1-1

A magyarok további programja az A csoportban:
szerda: Magyarország–Oroszország 17.50
csütörtök: Magyarország–Szlovákia 15.10


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »