Elstartolt a távoktatást segítő weboldal

A szlovák oktatási minisztérium szakmai szervezetekkel együttműködve március 25-én elindította az ucimenadailaku.sk portált, ami azt szolgálja, hogy a koronavírus miatti kényszer iskolaszünetben segítse a pedagógusokat, a diákokat és a szülőket, hiszen csak az iskolába járás szünetel, a tanítás nem.

Az oldalon több mint 100 webszeminárium, online óra, tanároknak és szülőknek szóló tanácsok kaptak helyet és a hivatalos kommunikáció csatornájaként is szolgál a rendkívüli állapot idejére.

„Tudom, hogy az iskolai tanítást nem tudjuk teljesen pótolni. De bízom abban, hogy ez portál sok tanító munkáját segíteni fogja és a diákok interaktív és érdekes tananyagokhoz jutnak. Az iskolaügyben érdekeltek közös igyekezetéről van szó. Nagyon örülök, hogy rövid idő alatt sikerült megalkotnunk, minőségi tartalommal megtöltenünk a portált és ráadásul nem került semmibe” – mondta Branislav Gröhling oktatási miniszter.

Hírdetés

Sok hasznos, a távoktatást segítő információt találhatnak a pedagógusok, diákok és szülők egyaránt a weboldalon, például interaktív tananyagokra, oktató videókra, interaktív gyakorlatokra és tesztekre, elektronikus tankönyvekre, módszertani anyagokra és mobil applikációkra hívják fel a figyelmet.

Ezek minél szélesebb körű felhasználása érdekében csak szlovák, illetve cseh nyelvű forrásokat használnak fel, melyek többnyire ingyen elérhetők. Az oldal készítői a felmerülő kérdésekre is válaszolnak, hiszen a cél, hogy ezek között a megváltozott körülmények között is mód legyen az ismeretszerzésre.

Az oldalt rendszeresen frissítik és várják a hozzászólásokat is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »