Elsőként a Fidesz–KDNP állított jelöltet minden választókerületben

Elsőként a Fidesz–KDNP állított jelöltet minden választókerületben

Elsőként a Fidesz–KDNP állított mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet az áprilisi országgyűlési választásra: a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok kedd délelőttre mindenhol nyilvántartásba vették a Fidesz–KDNP jelöltjeit.

A www.valasztas.hu 11 óra 25 perces adatai szerint a Fidesz–KDNP-nek 106 nyilvántartásba vett jelöltje van. Utolsóként a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületből (Hajdúszoboszló) rögzítették a kormánypárti jelölt nyilvántartásba vételére vonatkozó adatot.

A második legtöbb, 37 nyilvántartásba vett jelöltje az MSZP–Párbeszéd szövetségnek van; a Jobbiknak és az LMP-nek 20-20 hivatalos jelöltje van.

A www.valasztas.hu adatai szerint kedd délelőttig több mint 400 jelöltet jelentettek be.

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken vette nyilvántartásba az első országos listát, az MSZP–Párbeszéd közös listáját. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint már benyújtotta közös listáját a Demokratikus Koalíció is. Az országos listák bejelentésének határideje március 6., 16 óra.

Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik március 5-én 16 óráig összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást.

MTI

The post Elsőként a Fidesz–KDNP állított jelöltet minden választókerületben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »