Első olvasatban megszavazták a családtámogatási csomagot

Első olvasatban megszavazták a családtámogatási csomagot

A parlament első olvasatban megszavazta a pénzügyminiszter, Igor Matovič (OĽaNO) által bemutatott családsegítési csomagot. A Slovnaft-adóról viszont csak szerdán döntenek.

A családsegítő csomag, amely évente akár 1,3 milliárd eurójába is kerülhet az államnak, és a Slovnaft-adóról szóló javaslat gyorsított eljárásban került a törvényhozás elé. A családtámogatási csomagra az első olvasat során 82 képviselő, az OĽANO, valamint a Sme rodina frakciója és a Za ľudí tagjai, de a fasiszta ĽSNS jelenlegi és volt képviselői is igennel szavaztak. A kormánypárti SaS frakciójának minden tagja nemmel szavazott.

Hírdetés

Az SaS már korábban jelezte, a családsegítési csomagot nem támogatják. Szerintük ugyanis a segítség nem célzottan azokhoz kerül, akiknek leginkább szüksége lenne rá. A támogatásokban minden gyermekes család részesülhet, miközben például a nyugdíjasok nem kapnak semmit.

Az ellenzéki Smer és a Hlas sem szavazta meg a csomagot. Korábban bejelentették, csak akkor támogatják azt, ha az általuk indítványozott lényegi módosító javaslatok is belekerülnek a csomagba. Ez azonban nem történt meg.

A parlament arról is döntött, hogy a Slovnaft olajfonomítóra kivetendő különadóról szerdán 11 órakor szavaznak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »