Első fokon bűnös László Petra

Első fokon bűnös László Petra

Első fokon bűnös a menekülteket rugdosó operatőr, de László Petra megúszta próbára bocsátással, ami nem számít büntetésnek a törvény szerint. A nő nem vállalta a nyilvánosságot a bíróságon, egy másik épületben tartózkodott a kihallgatás alatt.

Zárt láncú televíziós rendszer segítségével hallgatta ki az első fokú bíróság L. Petrát. A vádlott életveszélyes fenyegetéseket kapott, és vérdíjat is kitűztek a fejére, amiért 2015-ben menekülő migránsokat rugdosott a déli határon.

A nő akkoriban a Jobbikhoz közelálló N1TV-nek dolgozott operatőrként. Röszkén forgattak, ahol több száz határsértő törte át a rendőrsorfalat.

„A vádlott egy mellette elhaladó fiatal férfit gyors mozdulattal, jobb lábával, talppal, kismértékben baloldali irányban elfordulva lábszáron rúgott, majd ezután egy szintén futó kiskorú lányt is, annak térdmagasságában jobblábfejével megrúgott. A vádlott ezt követően oldalra állt, szaladni kezdett miután a rendőrök nem tudták továbbtartani a migránscsoportot” – ismertette a történteket a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségtől Serfőző Katalin.

L. Petra többször elsírta magát a vallomástétel közben.

Azzal védekezett, hogy nagyon megijedt, amikor a migránsok áttörték a sorfalat, és elkezdtek felé rohanni. Állítása szerint a rúgással próbálta meg távol tartani a tömeget. Védője szerint több videófelvétel is igazolja, hogy a vádlott nem gáncsolt egy gyermekével menekülő férfit. Ez a felvétel bejárta akkoriban a világsajtót.

„Az itt fellelhető jogellenes magatartás az a jogtalanság talajára lépő tömeg által okozott és jelentett veszély, ami közvetlen volt. És ő jogosan hárította ezt el. Itt nem arról van szó, hogy az az ember támadta őt szándékosan, aki vele szembejött, hanem az egész tömeg. az egész tömeget kellett elhárítania” – mondta védő, Sipos Ferenc.

„A vádlott bűnös garázdaság vétségében, BTK. 339 szakaszának az 1 bekezdés, ezért a bíróság a vádlottat három évi próbaidőre próbára bocsátja” – ismertette az ítéletet a Szegedi Járásbíróság tanácsvezető bírója, Nánási Illés.

A törvény szerint a garázdaság olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás, amely másokban megbotránkozást vagy riadalmat kelthet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »