Első esküvői szertartására készül a legabszurdabb egyház

Első hivatalos esküvői szertartásának lebonyolítására készül Új-Zélandon a Nagy Repülő Spagettiszörny Egyház, amely tavaly kapott engedélyt az esketésre.

„Hagyományos esküvő nálunk szóba sem jöhetett volna” – nyilatkozta pénteken az ara, Marianna Young az új-zélandi rádiónak.

A szertartást, amelyen a pár kalóznak öltözve és tésztagyűrűt használva kel egybe, szombaton tartják. Új-Zéland az első ország, amely esketési engedélyt adott a spagettiszörnyegyháznak, így a házasságkötés teljes mértékben érvényes lesz. A párnak nem kell az anyakönyvi hivatalt is felkeresnie.

A „pasztafári egyházat” 2005-ben az Egyesült Államokban alapította az amerikai Bobby Henderson azzal a céllal, hogy bírálja a kreacionizmus (intelligens tervezés az evolúció tanával szemben) szerepeltetését az amerikai iskolai oktatásban, és követelte, hogy az ő elméletét is oktassák az iskolában, mint harmadik, az előző kettővel egyenrangú tant.

Az egyház magukat pasztafárinak nevező tagjai szerint a világegyetemet egy spagetti- és húsgolyóalapú repülő teremtmény hozta létre, ugyanakkor a vallás hivatalos honlapja szerint is akadnak olyan követők, akik paródiavallásként, ironikus mozgalomként tekintenek a kezdeményezésre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »