Első alkalommal rendeznek robotikai olimpiát Szlovákiában

Első alkalommal rendeznek robotikai olimpiát Szlovákiában

A robotika, illetve gyártásautomatizálás hasznos lehetőség arra, hogy a fiatalok megismerkedjenek a jelen és a jövő fontos kihívásaival, hiszen a robotok a mindennapjaink részét képezik már ma is az iparban. Mindez egyre inkább a háztartásokban és az élet más területein is helyet kap. A programozás megtanulása ehhez elengedhetetlen.

Napjaink fiataljaira a közeljövőben olyan programozási elvárások várnak, mint bennünket várt az, hogy megtanuljunk olvasni.

Ehhez azonban a szakkörön kívül arra is szükség van, hogy versenyeken is meg tudják mutatni tudásukat, új kihívásokat találhassanak, és ha úgy alakul, akár ők maguk tudják a tanáraikat oktatni.

A nemzetközi versenyekre kijutó, és ott sikerrel szereplő diákok a programozás terén sokszor már tanárainknál is jobbak.

A nemzetközi World Robotic Olympiad verseny első országos szlovák bajnokságára 2019.9.24-én 08:00 – 16:00 kerül sor Kassán. A verseny Regular kategória Elementary, Junior, Senior korcsoportjai számára rendezi az Edutus Slovensko és a Talentum Cassoviensis Alapítvány.

Hírdetés

Helyszín: Kasárne Kulturpark főépülete, Kukučínova 2, Kassa

A  részletes programja itt található: MS WRO Slovakia 2019

A csapatok 2019 szeptember 17-ig regisztrálhatnak a www.wro.sk honlapon.

A regisztrációs díj csapatonként 20 EUR, a versenyzők számára frissítők és ebéd biztosítva lesz. A főszervező Edutus Slovensko a regisztráció után kiállítja a számlát, melyet a verseny napjáig ki kell egyenlíteni.

A november 8-10 között Győrben megrendezendő világdöntőbe kijutók szinte biztos, hogy a világ élvonalába fognak tartozni.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »