Első alkalommal nyílt Baba-Mama Klub Komáromban

Első alkalommal nyílt Baba-Mama Klub Komáromban

A nemrég átadott, felújított Szinnyei József Könyvtár Eötvös utcai épülete ad helyet ezentúl Komáromban az első Baba-Mama Klubnak, amely kéthetente várja a piciket. Csütörtökönként szlovák nyelvű foglalkozásokkal, péntekenként pedig magyar nyelvűekkel – tudtuk meg a mai nyílt napon.

A Klub a Fészek Családi Kör szervezésében és a Szinnyei József Könyvtár együttműködésével jött létre – tájékoztatott Fabó Mária, az intézmény igazgatója, aki bemutatta a Baba-Mama Klub vezetőjét, Šilling Ozimy Klaudiát, aki gyakorló édesanyaként dúla, szoptatási és hordozási tanácsadó is.

Klaudia lapunknak elmondta, a mai nyílt napon mérik fel a valós igényeket azzal kapcsolatosan, mi érdekli az anyukákat a gyermeknevelés, tanácsadások terén.

– magyarázta. Mint mondta, a klubba az újszülöttektől hároméves korig várják a babákat, szülővel, nagyszülővel, bárki hozhatja a kicsiket.

Hírdetés

Kéthetente csütörtökönként szlovák foglalkozások, péntekenként pedig magyar nyelvű, másfél órás foglalkozásokat tartanak majd délelőtt tíz órától a könyvtár Eötvös utcai épületében. A foglalkozások pedig leginkább attól függenek majd, milyen korosztály gyűlik össze egy-egy ilyen alkalommal, jegyezte meg. Šilling Ozimy Klaudia kiemelte, törekedve az egyszerűségre a klubot Montessori eszközökkel rendezték be, de saját készítésű kartonjátékok segítségével is megtanulhatják a gyerekek a színeket, formákat, tanulhatnak meg számolni, fejleszthetik a finommotorikus készségeiket.

– szögezte le.

A Klub egyik megálmodója, Szegi Aranka a Fészek Családi Kör vezetőjeként elmondta, számos további programmal készülnek szülőknek és gyermekeknek, erről bővebb és rendszeres tájékoztatást a klub Facebook-csoportjának oldalán találhatnak, mondta. „Egy formálódó szülői közösség vagyunk. Célunk, hogy tudatosan neveljük a gyerekeinket és aktívan tegyünk családunk testi-lelki egészségéért” – fogalmazott. A Baba-Mama Klub elsődleges céljának ő is azt tartja, hogy kialakuljon egy egymást értő, segítő közösség. „Cél az is, hogy már a bölcsődei, óvodai intézményekbe való beszoktatás előtt tudjanak egymásról az anyukák és találkozhassanak a gyerekek. Legyen egy hely, ahova összejárhatunk gyermekeinkkel, játszhatunk és beszélgethetünk az anyaság aktuális témáiról” – fűzte még hozzá.

(Szalai Erika)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »