Elromlott a Pesti Srácok időgépe, egy héttel ezelőtti parlamenti ülésről számoltak be

Elromlott a Pesti Srácok időgépe, egy héttel ezelőtti parlamenti ülésről számoltak be

A lapról legutóbb akkor írtunk, amikor kiderült, hogy országos elfogatóparancsot adtak ki a főszerkesztő-helyettes, Szarvas Szilveszter ellen. A bíróság azért rendelte el a kényszerintézkedést, mert az újságíró nem ment el egy rágalmazási perre – szerintük azért mert nem tudtak róla, de a bíróság közleményben pontról pontra cáfolta az újság állításait.

A Pesti Srácok mai cikkében tálalta olvasói elé a kormánypártok és az ellenzék közötti ordító különbséget: mint cikkcímükben írják,

„Az ellenzék kivonult a napirend előtti felszólalásokról a Parlamentben – a Fidesz képviselői a családvédelmi programról, Brüsszelről és a gazdasági növekedésről beszéltek”

Íme a cím:

Majd a február 25-i cikkben az MTI tudósítását láthatjuk az országgyűlés február 18-i üléséről:

Hírdetés

Látható, hogy ugyanarról a hírről van szó, kimásolva:

Bár kommenteket kommentálni sosem szerencsés, azért mégis érdemes kitekinteni arra, hogyan lesz egy ilyen hibából fake news: volt olyan olvasó is aki azt bírálta, hogy az ellenzéki képviselők a kommunizmus áldozatainak emléknapján vonultak ki az ülésteremből.

Ami ugye nem történt meg.

Ellenben a képviselők múlthéten a kivonulást követően az esztergomi Suzuki-gyárhoz mentek, hogy a munkavállalói jogokért demonstráljanak a multinál, ami kirúgott állásából egy embert azért, mert szakszervezetet akart vezetni.

Így csap össze a való világ az alternatív valósággal a NER-ben?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »