Elrendelték M. Richárd letartóztatását

Ismét letartóztatásba kerül a Dózsa György úti balesetben részes sofőr, akit első fokon nem jogerősen 4 év szabadságvesztésre ítéltek. A másodfokú ügyészség a Dózsa György úti balesetben részes egyik sofőr letartóztatását indítványozza – közölte a Fővárosi Főügyészség. A súlyos balesetben két ember vesztette életét.

Az első- és másodfokú ügyészség eddig is azt képviselte, hogy M. Richárdot le kell tartóztatni – emlékeztetnek -, a bíróság most elrendelte a legsúlyosabb kényszerintézkedést. 

Hírdetés

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset kapcsán mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Egy egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége. Az eljárás másodfokon van folyamatban, az elsőfokú ítélet meghozatalát követően a bíróság megszüntette a gyorshajtó vádlott bűnügyi felügyeletét. A férfi ügyészi fellebbezés alapján ismét kényszerintézkedés hatálya alá került, azonban nem letartóztatását, hanem bűnügyi felügyeletét rendelte el a másodfokú bíróság.

A bűnismétlés és a szökés-elrejtőzés valós és fokozott veszélye miatt a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a bírósághoz, hogy rendelje el a vádlott letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék a letartóztatást a másodfokú eljárás befejezéséig rendelte el, a bűnismétlés veszélyére figyelemmel. A végzés nem végleges: az ügyész a szökés-elrejtőzés veszélyének mint további indoknak a megállapítása végett, a védelem a letartóztatás mellőzése céljából jelentett be fellebbezést.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »