Elrendelte a madárinfluenza miatti megfigyelési körzetek feloldását a Nébih Békés megyében

Békés megye nagy részén elrendelte a megfigyelési körzetek feloldását a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a múlt héten, így újra zavartalanul folyhatnak a belföldi és az unióba irányuló szállítások – olvasható a hivatal honlapján megjelent közleményben.

Mint írják, az intézkedés hátterében az áll, hogy május 15-e óta nem volt újabb madárinfluenza-kitörés a megyében, azóta valamennyi, madárinfluenzával érintett gazdaságot fertőtlenítették.

A korlátozás három település, Békéssámson, Kardoskút és Orosháza esetén maradt fenn a szomszédos megyék kitörései miatt, ott a megfigyelési körzetek feloldása legkorábban július 9-én történhet meg.

Hírdetés

Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is kedvezően alakul, hamarosan a telepek újratelepítése is megkezdődhet – írják.

Békés megyében április végén jelent meg a madárinfluenza. Battonyán egy mintegy 23 ezer 500 egyedet számláló növendék hízópulyka-állomány, Nagykamaráson pedig egy csaknem tízezres törzslúd-állomány felszámolására volt szükség.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »