Elrabolhattak egy magyar fotóriportert Líbiában

Elrabolhattak egy magyar fotóriportert Líbiában

Hétfő este a Lana líbiai hírügynökségre hivatkozva az olasz Rai azt közölte, hogy egy magyar fotóriportert fegyveresek hurcoltak el egy tripoli szállodából, kísérőjének azonban sikerült megszökni.

Az emberrablásról több részletet egyelőre nem tudni, a nemzeti egységkormány is csak annyit közölt, hogy hozzáértők követték el. A szálloda szerint az újságíró már kicsekkolt, és semmilyen személyes tárgyat nem találtak a szobájában. A Lana arról is ír, hogy a magyar férfi egy videón is megjelenik, ahol elrablói azt követelik, mondja azt, “Allah akbar”.

Hírdetés

Aztán egy szintén helyi helyi forrás a Lybia Observer nevű angol nyelvű oldal Twitter-oldalán azt közölték, hogy a férfi sebesülést szenvedett egy dróntámadásban és kórházban van. Erről tanúskodik a mellékelt fotó is.

Szabó Gergely Hoang Viet 2006 és 2011 között a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán tanult, Köztársasági Ösztöndíjban is részesült, 2011-től 2018-ig pedig egy ügyvédi irodánál dolgozott. A Shutterstock gyűjteményében több fényképe is van, ezek egy része Ukrajnában és Izraelben készült – írja az Index a férfiről, akit telefonon próbáltak elérni, de a mobil ki volt kapcsolva. 

A külügyminisztérium egyelőre nem reagált a hírekre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »