Előzetesben marad a Kör nevű szekta atyja

Előzetesben marad a Kör nevű szekta atyja

Előzetes letartóztatásban marad a szektajellegű bűnszervezet alapításával, emberkereskedelemmel és kiskorúakkal való kereskedelemmel gyanúsított Apostolache Eusebiu Sebastian – írja a marosvásárhelyi ítélőtábla döntése alapján az Agerpres.

 nyaradremete_szekta_1_bA szekta által használt nyárádremetei ingatlan. Vizsgálat alatt

Ugyanabban az ügyben a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) Sinoai Ildikó, Pápai Márta, Birtalan Villő és Gothárd Veronika ellen is kivizsgálást folytat.

A gyanú szerint az Apostolache Eusebiu Sebastian által vezetett, Kör nevű csoport tagjai fiatal lányokat toboroztak, főleg Marosvásárhely területéről, akiknek Apostolachét mint „szellemi mestert” mutatták be, ennek házát pedig, ahol elszállásolták őket, „szent házként” emlegették. A DIICOT szerint Apostolache megkérdőjelezhetetlen szellemi tekintélyként mutatkozott meg a lányok előtt. Bűntársai segítségével elszigetelte áldozatait családjaiktól, kollégáiktól, létminimumon tartotta őket, és megtiltotta nekik, hogy a „körön” kívül bárkivel érintkezzenek – írta az Agerpres hírügynökség, mely arra is kitért, hogy a bűnszervezet szexuálisan és anyagilag is kihasználta a toborzott lányokat, akik minden pénzüket be kellett szolgáltatniuk a „körnek”.

Birtalan Villőről azt állítja a DIICOT, hogy 11–12 évesen került a csoportba, érzelmileg labilis gyerekként, és Apostolache elhitette vele – kihasználva, hogy a lány anyja nem volt az országban –, hogy szexuális aktusaik révén szellemileg fejlődni fog. Később ő maga is elkezdett fiatal lányokat toborozni. A csoport tagjai egy idő után isteni teremtményként tekintettek a férfira – hivatkozik a DIICOT közleményére az Agerpres.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »