Előzetesben a rendőrnőt elgázoló kamionos

Elrendelte a Budakörnyéki Járásbíróság annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki az M5-ös autópálya leállósávjában kamionjával elsodorta az éppen intézkedő rendőröket hétfő reggel – tájékoztatta Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség korábban azt közölte, hogy a kamionsofőr nem a vezetésre figyelt, hanem a rádiót próbálta beállítani és emiatt hajtott a leállósávba. A kamion nekiütközött a megkülönböztető fényjelzést működtető civil szolgálati gépkocsinak és a mögötte álló személyautónak, a járművek mellett álló rendőröket pedig elsodorta.

A balesetben az igazoltatott jármű vezetője és ez egyik rendőr súlyos sérüléseket szenvedett, egy rendőrnő pedig a helyszínen meghalt.

Szívbemarkoló fénykép az M5-ös autópályán elhunyt rendőrnő felvarróiról

A képhez csupán annyit írtak: „Kérlek tedd ki……Nagyon hiányzik….hősi halált halt…..”Torkunkban a gombóc, fáj a szívünk érted Anikó és minden gyászoló kollégádért…” Az alig 23 éves Menus Anikót a belügyminiszter a szolgálat halottjává nyilvánította és posztumusz előléptette rendőr törzsőrmesterré.

A rendőrség hétfő esti közleménye szerint közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt egy 47 éves román állampolgár ellen indult eljárás.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »