Előzetesben a legnagyobb hazai ásványvizes cég feje

Előzetesbe került P. Tamás, az Aquarius-Aqua Kft., amely albertirsai palackozóüzemének termékeivel a legnagyobb ásványvízgyártónak számít idehaza – közölte a Figyelő. A csoport piaci részesedése mintegy 30 százalék, az árbevétele meghaladta tavaly a 13,4 milliárd forintot. A hazánkban működő legtöbb élelmiszer-hálózatnál az egyik vagy épp a legjelentősebb beszállító, mint például a Tescónál.

Az Aquarius-Aquával közös tulajdonosi körhöz tartozik többek közt az egyik legnagyobb magyarországi energiaital-gyártónak számító Buszesz Zrt., valamint az a Recy-Pet Hungária Kft. is, amely Karcagon tavaly avatta fel PET-palackokat újrahasznosító üzemét, egyben kutató-fejlesztő bázisát. A 2,8 milliárd forintos beruházást a kormányzat uniós forrásból csaknem 2 milliárd forinttal támogatta, a gyár avatásán Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is részt vett.

A NAV nem válaszolt a lap kérdésére, hogy van-e összefüggés a sajtóban júliusban sok helyen ismertetett kecskeméti számlagyáros ügy és P. Tamás előzetes letartóztatása között.

P. Tamás védőügyvédje azt mondta, hogy „a gyanúsítottat érintő büntetőeljárás nem függ össze az Aquarius-Aqua Kft. és a Buszesz Zrt. ásványvízgyártó és üdítőital-ipari tevékenységével (…). A nyomozás olyan üzleti tevékenységet érint, amely a víz/üdítőital-gyártástól teljes egészében elkülönült, és a gyanú felmerülésével együtt meg is szűnt."

(HVG)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »