Előzetesbe került a szegény afgán menekült, pedig ő csak türelmetlenné vált az elhúzódó ügyintézés miatt

Egy hónapra elrendelte a Szegedi Járásbíróság annak az afgán férfinak az előzetes letartóztatását, aki rátámadt az őt kísérő rendőrökre, és egyikük fegyverét is megszerezte – közölte a Szegedi Törvényszék.

Az afgán férfit hivatalos személy elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják – írta közleményében a Szegedi Törvényszék.

A gyanúsítottat a rendőrök pénteken délután szállították át a kecskeméti fogdából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi épületébe. Az ügyfélváróban a megbilincselt férfi "az elhúzódó ügyintézés miatt" türelmetlenné és agresszívvá vált, majd az őt lefogni próbáló rendőr jobb oldalán levő pisztolyt megszerezte, és két kézzel, előre néző csővel a mellkasához húzta a fegyvert.

Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a gyanúsított megharapta.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekménnyel gyanúsított külföldi állampolgár esetében fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. A gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »