Előzetes letartóztatásba helyezték a kotessói fejszés támadót

Előzetes letartóztatásba helyezték a kotessói fejszés támadót

A Zsolnai Járásbíróság döntése értelmében szombaton előzetes letartóztatásba helyezték a csütörtökön délelőtt a Nagybiccei járásban lévő Kotessó településen fejszével támadó fiatalembert – tájékoztatott Milan Cisarik, a Zsolnai Kerületi Ügyészség szóvivője.

Az előzetes letartóztatásba helyezés oka a vádlott esetleges menekülésének, valamint további bűncselekmény elkövetésének megakadályozása. A fogva tartási határozat egyelőre nem jogerős, a vádlottnak lehetősége van panaszt benyújtani a határozat ellen.

Hírdetés

A Tapolcsányi járásból származó 24 éves Samuelt halált okozó, különösen súlyos testi sértés miatt fosztották meg a tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogától. A fiatalember november 1-jén reggel előbb egy férfit támadott meg a családi háza udvarán, ahol a bejárati ajtó üvegezett részét is széttörte. A megtámadott férfit ismeretlen ideig kell kórházban kezelni. Az első támadás után ugyanúgy jogtalanul hatolt be egy másik családi ház udvarára, majd az udvaron talált fejszével a házban megtámadta annak tulajdonosát.

“A fejre mért fejszecsapás miatt a ház tulajdonosa pontosabban nem meghatározható ideig tartó kórházi kezelésre szorul. Ezután – valószínűleg a családi ház udvarán – támadt rá egy 70 éves nőre, akinek olyan súlyos sérüléseket okozott, aminek következtében a nyugdíjas hölgy a kórházba szállítás után meghalt” – egészítette ki Jana Balogová, a Zsolnai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője. A szóvivő elmondása szerint a rendőrség a tett elkövetése után elfogta a támadót.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »