Előválasztás – A szavazólapok miatt figyelmeztették a résztvevőket

Előválasztás – A szavazólapok miatt figyelmeztették a résztvevőket

Egyesével, filctollal.

Karácsony Gergely visszalépésével két miniszterelnök-jelölt maradt versenyben a második fordulóban, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter. A szavazólapokat az Országos Előválasztási Iroda még a hét elején küldte el a nyomdába, így azokon szerepel a visszalépett jelölt neve is, ezért az Országos Előválasztási Bizottság döntése alapján ki kell róla húzni, mivel visszalépett jelöltre érvényesen nem lehet szavazni.

Hírdetés

Az előválasztás hivatalos Facebook-oldalán osztottak meg fotót arról, hogyan akadályozzák meg ezt: az OEVI úgy javasolja törölni Karácsony Gergelyt a lapokról, hogy a szavazat leadására szolgáló rubrikát ki kell satírozni, és a jelölt nevét, valamint a jelölő szervezeteit tartalmazó sort a bal alsó saroktól a jobb felső sarokig tartó vonallal át kell húzni. A szavazólapot egyebekben érintetlenül kell hagyni. (A képen a QR-kódot kitakarták biztonsági okokból.)

Azt írták, ha egy szavazó nem ilyen szavazólapot kap a szavazóbiztostól, akkor azt adja vissza a szavazóbiztosnak és kérje meg, hogy törölje róla Karácsony Gergely sorát és szavazási rubrikáját. Amennyiben a szavazólapon az előbbieken túl bármilyen egyéb módosítást tapasztalna, kérjen új szavazólapot.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »