Előválasztás, 2. nap: majdnem csúcsot döntöttek a szavazók

Előválasztás, 2. nap: majdnem csúcsot döntöttek a szavazók

Hétköznap még sosem szavaztak ennyien, hétvégén is csak egyszer. A második fordulóban Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közül választhatnak miniszterelnök-jelöltet az ellenzéki szavazók.

„Az októberi, csepergős őszi időben ismét rekord közeli számban szavaztak Magyarország első országos előválasztásán. Egyedül szeptember 25-én járultak ennél többen személyes vagy online szavazópontokhoz” – írja az Előválasztás 2021 Facebook-oldal.

  • Sátorban megjelent: 68 284 fő
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 16 497 fő
  • – közölték.

    Hírdetés

    „Összesen tehát 84 781 polgár voksolt hétfőn arról, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke.

    Ez az eddigi legmagasabb hétköznapi részvételi szám az országos előválasztáson.

    Az összesített részvétel két nap után 163 393 fő” – írják.

    Arról is írnak, hogy naponta éri terheléses támadás az előválasztás informatikai háttérrendszerét, de az stabil és működőképes. Erről bővebben itt írtunk.

    Felhívják a figyelmet arra, hogy a szombatig tartó második fordulóban az ország összes szavazópontján minden szavazásra jogosult személy érvényesen tud voksolni, vagyis az ország egy választókörzet. Azt is írják, hogy a megnövekedett operátori kapacitásoknak hála, jelentősen lerövidült a videós azonosítás várakozási ideje is.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »