Először nézhettek focimeccset a szaúdi nők

Először nézhettek focimeccset a szaúdi nők

Első alkalommal látogathattak futballmeccset a szaúdi nők – közölte a The Guardian. Nemrég mi is megírtuk, hogy Dzsidda kikötőváros stadionjában tartják a szaúdi első liga azon meccsét, amit már nemcsak férfiak tekinthetnek meg. A találkozón az al-Ahlin és az al-Batin csapata ütközött meg egymással. 

A meccslátogatás tavaly októberi engedélyezése része a Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg által bevezetett reformintézkedéseknek. Szalman ibn Abdul-Aziz király ősszel visszavonta a nőkre vonatkozó autóvezetési tilalmat, júniustól tehát már a volán mögé is ülhetnek az államban. 

Hírdetés

A mérkőzést mindamellett ezúttal is csupán családjuk társaságában tekinthették meg a szaúdi nők.

http://mno.hu/

 „Ez az esemény is megmutatja, hogy egy virágzó jövő előtt állunk. Nagyon büszke vagyok rá, hogy tanúja lehetek ezeknek a rohamos változásoknak” – fejtette ki az Agence France-Pressnek egy 32 éves néző, Lamya Khaled Nasser. Dzsidda egy másik lakosa, Ruwayda Ali Qassem is úgy vélte: a pénteki történelmi nap volt a királyság történetében. 

Szombaton tartják a következő mérkőzést, amit nők is látogathatnak már, a harmadik pedig jövő csütörtökön lesz. Az állam stadionjainak fennmaradó része a következő szezontól áll majd készen arra, hogy női nézőket is fogadjon. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »