Előrehozott választások esetén még tovább kell várnia Ukrajnának az uniós vízummentességre

Az előrehozott választások kiírása esetén az uniós vízummentesség liberalizációjának időpontja tovább tolódhat – fejtette ki véleményét az Ukrán Elemzési és Menedzsment Intézet szakértője, Volodimir Volja.

„Ha a belső politikai krízis tovább fog mélyülni, és növekedni fog az előrehozott parlamenti választások esélye, akkor az EU szünetet tarthat a vízummentesség megítélésének folyamatában.”- jegyezte meg a politológus.

Szavai alapján, ha az országban a politikai helyzet tovább romlana, akkor az EU vezetősége megvárna a választások végkimenetelét, a hatalom esetleges cseréjét, megvárná, milyen viszony alakul ki az ország új vezetésével – írja a Golos.ua.

„Ez belső politikai tényező, amely okot adhat arra, hogy egy időre levegyék a napirendről Ukrajna uniós vízummentességének a jóváhagyását.” – összegezte véleményét Volja.

A szakértő emellett megjegyezte, hogy az EU-ban most elsősorban az ausztriai elnökválasztásokra figyelnek, valamint az Európa Bizottság megnövelésére.

Ezen kívül az sem szolgál Ukrajna javára, hogy ellentmondás van az EU vezető országainak a véleménye, és a keleti blokk véleménye között a menekültügyi kérdésben.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Klimkin szerint Ukrajna októberben vagy november elején megkaphatja a vízummentességetVízummentesség: Grúzia igen, Ukrajna elhalasztvaAz EU-nagykövet az ukrán vízummentesség utolsó feltételérőlRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: előrehozott választások, Ukrajna, Európai Unió, vízummentesség, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »