Előre megtervezhették Havas Henrik megvádolását

Előre megtervezhették Havas Henrik megvádolását

Előre megtervezett lehetett Havas Henrik lejáratása, Nagy Alekosz azt állítja, Baukó Évával előre rögzítették a Tények Extra adását, melyben a még meg sem jelent kiborulását részletezi a zaklatás kapcsán – írja a Friss24.

Ismeretes, Havas Henriket azzal vádolta meg egy egykori valóságshow-szereplő – Baukó Éva –, hogy az újságíró korábban szexuálisan zaklatta. Havas ezt követően lemondta saját könyvének bemutatóját. A kötetet Vona Gáborról, a Jobbik elnökéről írta „Vona Gábor – Újratervezés” címmel.

Havas Henrik azzal indokolta a távolmaradását, hogy „a kormánypárti média politikai eseményt kreált egy egyszerű könyvbemutatóból, és kihasználta”. A szerző szerint ráadásul anélkül tették mindezt, hogy elolvasták volna a könyvet.

Vona Gábor az így féloldalasra sikerült bemutatón sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Azt hangsúlyozta, hogy ez az egész nem Havas Henrikről szól, inkább a Jobbik elleni támadás. Megfogalmazása szerint ami most történik, az „politikai terrorizmus”, vagyis a lényege, hogy mindenki féljen. „Havas Henriket legalább Baukó Évával vádolták meg, engem viszont Terry Blackkel” – jegyezte meg.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

A Friss24 viszont most azt írja, a portál újságírójának már a megjelenés előtt tudomása volt a teljes történetről, ugyanis Baukó Éva egyik legközelebbi barátja, Nagy Alekosz minden birtokában lévő információt megosztott már a bejelentés előtti szombat éjszakán a riporterrel. Alekosz azt is közölte, hogy Baukó Évával előre rögzítették a Tények Extra adását, melyben a még meg sem jelent kiborulását részletezi a zaklatás kapcsán. Úgy tudják, előre megkomponált sorrendet állítottak fel Baukó Éva számára.

Alekosz a botrány kirobbanása után egy videót is eljuttatott a Friss24-hez, és ezt a portál nyilvánosságra hozta.

„Ez egy irányított akció. Én erről tudtam” – állítja a felvételen, hozzátéve, Éva tőle kért tanácsot azzal kapcsolatban, elvállalja-e „a megbízást”, vagy sem. „Az, hogy a TV2 egy Baukó Évát választ a Jobbik ellen, példátlan” – jelentette ki.

Alekosz szerint barátja, a Friss24 újságírója, Ábrahám Róbert is velük bulizott szombat este, amikor ő maga már tudta, hogy „a TV2 fölbérelte Baukó Évát azért, hogy mondjon kompromitálókat Havas Henrikről”, és ő ezt el is mondta Ábrahám Róbertnek. Kiemelte: nem vonja kétségbe, hogy volt közeledés, és Havas Henrik szexuális ajánlatot tett Baukó Évának. „Az időzítés, hogy Havas Henrik könyve megjelenésének a napjára legyen időzítve egy ilyen akció, amit ráadásul a TV2 a Baukó Évával végeztet el, példátlan” – mondta.

„Véleményem szerint Havas Henrik nem érdemli meg azt, hogy ilyen méltatlan helyzetbe hozzák, ilyen körülmények között hozzák őt méltatlan helyzetbe, Baukó Évával hozzák méltatlan helyzetbe, és a TV2 előre megbeszélt, előre megkomponált, legyártott, tudatosan irányított médiaszisztéma szerint hajtsa végre ezt az akciót” – mondta Alekosz.

A Friss24 azt írja, Nagy Alekosznak feltették a kérdést, hogy tudomása szerint ki és mennyit fizetett Baukó Évának, melyre ő nem kívánt válaszolni. Ahogyan fogalmazott: „ha erre vonatkozólag információkat biztosítanék, akkor azzal már konkrétan megvádolnék bizonyos személyt, vagy személyeket. A cél pedig nem ez. A cél az, hogy megpróbáljam megóvni Baukó Évát attól, amibe a TV2 tudomásom szerint kényszerítette, illetve az, hogy felhívjam a figyelmet a TV2 házon belüli piszkos módszereire. Nincs ebben sem több, sem kevesebb”.

Megkerestük a TV2-t azzal kapcsolatban, hogy miként reagálnak a videóban elhangzottakra. Arra voltunk kíváncsiak, hogy Baukó Éva felkérésre beszélt-e Havas Henrik állítólagos közeledéséről, valóban előre megkomponált történetről van-e szó, illetve fizetettek-e Baukó Évának vagy bárki másnak a történetért. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »