Előre megtelik a nyárra a Balaton

Már most sokan keresik a balatoni nyári szállásokat. Jellemzően a kisgyerekes családok foglalják le januárban a helyeket – írja a likeBalaton.

A balatonföldvári apartmantulajdonosok azt mondják: a szálláskeresés egyáltalán nem korai, mert a népszerű ingatlanok nagyon hamar elkelnek. Előfordul, hogy már előző év augusztusában bejelentkeznek egy-egy helyre. Ahol van medence, szépek a bútorok, azok a szállások hamar megtelnek.

Csak aludni járnak haza a fesztiválozók

Zamárdiban több fesztivált is rendeznek nyáron, amelyre szép számmal érkeznek vendégek. A helyiek szerint sokan már akkor lefoglalják a szálláshelyeket a következő évre, amikor a fesztivál véget ér.

A drágább ár­kategóriába tartozó helyekre többnyire családok érkeznek. Akik kifejezetten a bulizós rendezvényekre jönnek, általában olyan helyet keresnek, ahová aludni járnak, és nem igényelnek pluszszolgáltatásokat.

Hírdetés

Hamar elkelnek az igényes helyek

– Nem reklámfogás januárban bedobni a köztudatba, hogy roham indult a nyári szállásokért a Balatonnál – mondta a Borsnak Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke.

– Januárban többnyire mindenki tisztában van azzal, hogy mikor veszi ki a szabadságát, mikor lesznek a hosszú hétvégék, és már szervezik ezekre a napokra a programjaikat. Főleg az utóbbi időszakokra jellemző, hogy hamar telítődnek a szálláshelyek, de azt nehéz megjósolni, hogy mikor lehet kirakni a telt ház táblát. Ha az előre lefoglalt időpontban rossz idő lesz, akkor is van annyi rendezvény, hogy aktívan lehessen eltölteni az időt. A déli part inkább a bulizni vágyó fiatalokat vonzza, az északi az igényesebb szolgáltatásokat, rendezvényeket, túrákat kedvelő felnőtteket – mondta az elnök.

Balla Ákos, az utazásokkal is foglalkozó Balla Ingatlaniroda tulajdonosa is hasonló véleményen van az előfoglalásokról.

– Vannak kedvelt központok, az igazi szezon néhány hónap, és a minőségi helyek, a szállodák vagy bérelhető apartmanok száma szűkös. Ezeket olyan nyaralni vágyók keresik, akik gondtalanabbul akarják eltölteni az idejüket, mint otthon. Ez igaz a szállásra vagy az étkezésre is. Ide a jobb egzisztenciájú réteg igyekszik biztonságosan lefoglalni a helyét. Egyre nagyobb divat például a hajóbérlés, és aki márciusig nem bérel vitorlást vagy elektromos hajót, később alig marad rá esélye. Mivel a kereslet nagy, az előfoglalásnál nem adnak engedményt. Ami előfoglalást nem igényel, az a kemping. Ez olcsóbb, de a számuk a beépítések miatt drasztikusan fogy – mondta a Borsnak a szakember.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »