Előnyt adnak a gyalogosövezeteknek az erdélyi városokban, nem csak a járvány miatt

Előnyt adnak a gyalogosövezeteknek az erdélyi városokban, nem csak a járvány miatt

A fizikai távolságtartásra való tekintettel Barcelonához hasonlóan az erdélyi városvezetők is megpróbálják növelni a gyalogosoknak szánt teret. Kolozsváron még a koronavírus megjelenése előtt járdákat szélesítettek, Sepsiszentgyörgyön utcákat készülnek lezárni a gépkocsiforgalom elől. Ezzel szemben Marosvásárhelyen járdákat számoltak fel.
A világjárvány nemcsak az életünket, annak terét is teljesen átrendezi. Barcelona önkormányzata például arról döntött, hogy a belvárosban, ahol csak teheti, több mint négyméteresre szélesíti a járdákat, ugyanakkor az eddiginél még több kerékpársávot alakít ki. A katalán főváros célja, hogy a gyalogosok minél kényelmesebben férjenek el egymás mellett, és aki teheti, biciklivel vagy rollerrel közlekedjék. Az átalakítások nyomán, amelyeket Barcelona önkormányzata egy hét alatt szeretne megvalósítani, a belváros több mint 150 ezer négyzetmétert nyer a sétálni vágyók számára.

Hírdetés

A katalán példa többé-kevésbé az erdélyi városokban is alkalmazandó – főként azokon a településeken, ahol az elöljárók nem kezelik másodrendű polgárokként azokat, akik nem személygépkocsival közlekednek.

Sem Kolozsváron, sem Csíkszeredában nem volt szükség a koronavírus megjelenésére ahhoz, hogy a korszerűsített vagy újonnan létrehozott utcákban, tereken a gyalogosok és két keréken közlekedők az eddiginél lényegesen nagyobb térhez jussanak – állítja a két város elöljárója.

Oláh Emese kincses városi alpolgármester több példát is sorolt: a nemrég felújított Wesselényi (Ferdinand) utcában nemcsak szélesebb járdákat hoztak létre, de a bekötő kis utcák közül is néhányat gyalogos övezetté szeretnének alakítani. A Békás negyedi Bună Ziua utcában, ahol ezelőtt egy hónappal járda sem létezett, a gyalogos övezet mellett kerékpáros sáv is létesült.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »