Elöntötte a víz Aradot

Elöntötte a víz Aradot

Hatalmas káosz zúdult (a szó szoros értelmében) Aradra a vasárnap délutáni zivatar következtében. A nagy mennyiségű csapadék miatt valóságos tengerek keletkeztek az utakon, a járdák járhatatlanná váltak, több helyen a katasztrófavédelmiek segítségét kérték, mert a víz bezúdult a háztartásokba, udvarokba. A város esővíz-elvezető rendszere csődöt mondott, és nem csak azért, mert nem győzte nyelni a vizet, hanem mert a lefolyók sok helyen nincsenek kitisztítva, tele vannak homokkal, földdel, gazzal.

A katasztrófavédelmi felügyelőségen (ISU) estig csörögtek a telefonok, a tűzoltóknak több helyen kellett szivattyúzniuk a vizet, kertek, veteményesek áztak el, lakásokba is befolyt a víz. George Pleșca, a felügyelőség szóvivője a Nyugati Jelennek elmondta, a városban a Șezătorii, Cameliei, Meșteru Manole, Lucian Blaga utcákba küldtek ki mentőcsapatokat. A legnagyobb probléma, mint mindig esőzésekkor a mikelakai Billa környékén (Titulescu) lévő vasúti aluljárónál volt, ahol az erős nyomás a szennyvizet is felszínre hozta a kanálisokból, elviselhetetlen szagot árasztva a környéken. A legtöbb riasztás a lakosságtól a 112-es sürgősségi számon érkezett be.

A felügyelőség parancsnoka állandó készenléti állapotot rendelt el az intézményhez tartozó megyei alegységeknél, hasonló intézkedést hozott a prefektus is az árvíznek kitett településekben, a polgármesteri hivataloknál.

A hidrológiai narancssárga árvízriasztás a Marosra vonatkozóan június 13-ig, reggel 9 óráig volt érvényben.

Sólya Emília
nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »