Elon Musknak is tetszik a Szlovák Rádió piramisépülete Pozsonyban

Elon Musknak is tetszik a Szlovák Rádió piramisépülete Pozsonyban

Elon Musk állítólag értékelte a Szlovák Rádió és Televízió fordított piramisépületének egyedi dizájnját.

Elon Musk, a világ egyik leggazdagabb embere, pozitívan értékelte a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió fordított piramisépületének szokatlan formáját – írja a BratislavaDen.sk. A weboldal mindezt abból következtette le, hogy Musk a minap egy olyan cikket lájkolt a Twitteren, amely a Szlovák Rádió piramisépületéről szólt.

Az említett cikket az Atlas Obscura tette közzé a Twitteren azzal a szöveggel, hogy egy fordított piramisépület dizájnjáról van szó, amely Pozsony belvárosában helyezkedik el. Ezt a cikket később Elon Musk is lájkolta, innen indultak el a pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Tesla vezérének is tetszik a szocreál építészet egyik igazi ikonikus épülete.

Hírdetés

Az Atlas Obscura azt is megjegyzi, hogy a pozsonyi fordított piramis pár éve a világ legrondább épületeinek listájára is felkerült. Tegyük hozzá, hogy a pozsonyiak körében ma is ellentmondásos érzelmeket vált ki: vannak akik kedvelik, mások szerint giccses és értéktelen.

Elon Muskról ismeretes, hogy kedveli a piramisokat. A témával kapcsolatban olykor bizarr kijelentéseket is tesz. Tavaly például azt mondta: „egyértelmű, hogy a gízai piramisokat földönkívüliek építették”. Nos, a „pozsonyi piramist” biztosan nem űrlények húzták fel, ugyanakkor nem kétség, hogy egyik ismert látványossága a fővárosnak.

A mára ikonikussá vált szocialista épületet Štefan Svetko, Štefan Ďurkovič és Barnabáš Kissling tervei alapján kezdték el építeni az 1960-as években. Érdekessége, hogy Csehszlovákia első fémvázas épületének minősül, és nagyon sokáig, összes 20 évig épült. A 80 méter magas épület 522 férőhelyes koncertteremmel rendelkezik, egyben Szlovákia egyik legnagyobb hangversenyorgonájával.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »