Elon Musk átvette a Twitter teljes igazgatását

Elon Musk átvette a Twitter teljes igazgatását

Elon Musk amerikai üzletember lett a Twitter új vezérigazgatója, ezzel egyedül látja el a Twitter teljes igazgatását – jelentette be a vállalat helyi idő szerint hétfő este.

A Twitter mikroblogplatform múlt heti megvétele után a milliárdos – saját közlése szerint csak átmenetileg – egyedül alkotja a közösségi oldalt működtető vállalat igazgatói tanácsát.

Hírdetés

Az elektromos autókat gyártó Tesla és a SpaceX űripari vállalat tulajdonosa múlt pénteken kötötte meg a Twitter megvásárlásáról szóló üzletet, ezt követően pedig azonnal menesztette – többek között – a cég vezérigazgatóját, pénzügyi igazgatóját, valamint jogi vezetőjét.

A hétfői bejelentésben nem tisztázták, Musk meddig tervez a Twitter egyedüli igazgatójaként ténykedni.

Április óta, mikor Musk bejelentette a Twitterrel kapcsolatos üzleti szándékát, a Tesla részvényeinek értéke kétharmadára csökkent. Az üzlet pénteki nyélbe ütését követően Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztos a Twitteren figyelmeztette a közösségi médiaplatform új tulajdonosát, hogy a Twitternek be kell tartania az unió digitális szolgáltatásokról szóló jogszabályait.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »