Előkészítik a terepet a darunak (Kézdivásárhelyi uszoda)

Előkészítik a terepet a darunak (Kézdivásárhelyi uszoda)

Folytatódik az építkezés a kézdivásárhelyi fedett uszodánál, a munkások most készítik elő a helyet annak az óriásdarunak, amely a tetőszerkezet elemeit fogja felszerelni. Elképzelés szerint idén már a tetőelemek is a helyükre kerülnek.

 A kézdivásárhelyi fedett uszoda a céhes város modern kori történetének legnagyobb értékű, közpénzből végzett beruházása: mintegy harmincmillió euróba kerül a többmedencés, lelátót is magában foglaló létesítmény, amely a Petőfi Sándor Általános Iskola mögött a Deme László Műjégpálya és a Kicsid Gábor Sportcsarnok közé ékelődik be.

Hírdetés

Az alap kiöntésére még Török Sándor polgármester idején, 2006-ban sor került, a munkálat újrafelvétele azonban csak 2023-ban történt meg, miután a városvezetés kilobbizta az építkezéshez szükséges tetemes összeget, ami úgy valósulhatott meg, hogy Cseke Attila volt a fejlesztési miniszter.

A kivitelezést megnyerő cégtársulás jó ütemben halad: gyakorlatilag az alap betonelemeit mind kiöntötték. Jelenleg a terepet készítik elő egy óriásdaru fogadására, ugyanis a meglévő szerkezet nem elégséges ahhoz, hogy a gyártás alatt lévő – vélhetően augusztusra érkező – tetőelemeket a helyére emelje. Az uszoda befejezéséhez három év áll rendelkezésre, a kivitelezési szerződés 2023. március 14-i aláírásakor a vállalkozások képviselője úgy vélte: ha valami komolyabb buktató nem jön közbe, akkor a tervezettnél korábban átadhatják az épületet. Az uszoda beépített területe egyébként 8900 négyzetméter lesz, a nagy- és kismedencéken kívül számos más berendezés kap helyet benne.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »