Elődöntőbe jutott és kivívta az olimpiai kvótaszerzést a női vízilabda-válogatott

Elődöntőbe jutott és kivívta az olimpiai kvótaszerzést a női vízilabda-válogatott

A Dohában zajló világbajnokság negyeddöntőjében a magyar női vízilabda-válogatott rendes játékidőben 8-8-as eredményt el, majd ötméteresekkel 13-12-es arányú győzelmet aratott a tavalyi vízilabda-világbajnokság győztese ellen, mely csapat három héttel ezelőtt az Európa-bajnoki aranyat is elhódította. Akkor, a hollandok által Eindhovenben rendezett tornán a két csapat a csoportküzdelem során egy 14-11-es arányú mérkőzést játszott egymás ellen, melyet a hazaiak nyertek, ám a mieinknek most sikerült visszavágniuk.

A magyar női vízilabda-válogatott a hollandok felett aratott győzelemmel nem csupán a vb-elődöntőt és az éremszerzés esélyét vívta ki,

 A magyar hölgyek nem éppen rendhagyó módon készültek a hollandok elleni negyeddöntős találkozóra, mivel a csoportgyőzelem kiharcolása után, a megérdemelt pihenőnap helyett február 10-én, szombaton egy háromszor tizenöt perces edzőmeccset játszottak az Egyesült Államok csapata ellen.

Az ausztrálok elleni csoportrangadó megnyerése után ugyanis Keszthelyi Rita, a magyar válogatott világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok vízilabdázója kiemelte, hogy a három játék nélküli napon könnyen ki lehet esni a ritmusból, és hogy a csoportelsőséggel óvatosan kell bánni, mivel többször is előfordult már egy-egy világversenyen, hogy a negyeddöntő küzdelmei során a csoportgyőztesek buktak el (több esetben négyből két vagy akár három csoportgyőztes is).

A magyar–holland összecsapáson a tét a világbajnoki elődöntő, illetve a mienk számára az olimpiai kvótaszerzés volt. A magyar csapat – Garda Krisztina bravúros találatával – már rögtön a mérkőzés elején megszerezte a vezetést, viszont a hollandoknak sikerült egyenlíteniük.

Hírdetés

A második negyed elején kiéleződött harc, szép támadásokat és akciókat láthattunk mindkét oldalon, de a magyar csapat bizonyult szerencsésebbnek. Kettővel is vezettek a mieink, ám nem sokkal később a narancsosoknak sikerült szépíteniük, azonban Keszthelyi találatának köszönhetően ismét kétgólos lett a különbség.

A harmadik negyedet a címvédők kezdték jobban, és két találattal hamar összejött számukra az egyenlítés, ám a mieink ezt nem hagyták annyiban, mivel Szilágyi öt méterről vágta be a labdát a kapu bal felső részébe.

Az utolsó negyed hihetetlen izgalmakat hozott, nagyon kiélezett volt a küzdelem. Ügyes passzjátékot megelőzve, Keszthelyi a jobb alsóba lőtt és a második gólját is megszerezte a mérkőzésen, majd nem sokkal később a hollandok szereztek találatot. Ezt követően mindkét csapat betalált, ám Gurisatti újabb góljának köszönhetően a magyar válogatott már kettővel vezetett, viszont a hollandoknak a negyed végén, az utolsó pillanatokban sikerült egyenlíteniük.

Az izgalom tovább fokozódott, mivel büntetőpárbaj következett, melynek során  a magyar csapat diadalmaskodott –  5-4-es arányban –, mely győzelemmel a válogatott az olimpiai kvótaszerzést is kivívta.

A magyar női vízilabda-válogatott következő mérkőzésére február 14-én, szerdán 12.30 órakor kerül sor. Az ellenfél a most zajló utolsó negyeddöntő – Olaszország–Görögország –győztese lesz. A mieink számára a cél a döntőbe jutás.

(NB/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »