Élő kapcsolat a gyökereinkkel

A napvallás eszméi valaha azért terjedhettek el széles körben a földön, mert egyszerű volt és minden ember szívesen, önkéntelenül is azonosulhatott velük. Mú, Atlantisz, Ataisz, vagy épp Egyiptom, India, a Maja, a Sumér vagy az Inka birodalom csupán néhány kiragadott példa az ősmagyarság mellett, akik éltették a Nap által sugárzott isteni igazságot, szeretetet, életörömöt és időtlen szellemiséget. 

 

A gyökerekhez való visszatérésre vágyunk, amióta megszülettünk. Minden lélek, amely kiszakadt a romlatlanságból, az isteni létmódból, tudat alatt vagy tudatosan újra fel akarja venni a kapcsolatot a saját őseredeti állapotával.

Ez az örök visszatérésre irányuló vágy a halhatatlanság átélésének igényéből és tudatalatti nyomaiból sarjad. Mert az isteni Énünk halhatatlan!

 

Az ember élete azonban kettős: egyszerre halhatatlan és halandó, egyik pillanatban reménytelenül emberi, a másikban ösztönösen emberfeletti. Ez a két érzés sokszor keveredik a lelkivilágunk mélyrétegeiben. Ez egy olyan ellentmondás, amelyet a napvallás képes feloldani, de nem azért, mert önmagát az egyetlen üdvözítő vallásnak kiáltja ki. Erről szó sincs. Hanem azért, mert maga a vallás csak addig és annyiban töltheti be a valódi funkcióját, amennyiben képes visszavezetni az embert az isteni eredetéhez, amennyiben integrálni tudja a szellemi világokba, ahonnét születésekor alászállt, amennyiben az ősegység állapotához segíti hozzá.

 

Ez az út azért a Nap útja, mert a tudattalan tengeréből (állapotából) felvezet a tudatosság szintjére. Ezért hívják a végső, isteni állapotot öntudatra ébredésnek szemben a holdkórossághoz, kábasághoz, zsibbadtsághoz hasonlítható mai tudatállapotainkkal. Senki ne sértődjön meg, mert ezzel a néhány szóval csak a szellemi látás, hallás és más egyéb kommunikációs képességeink hiányát példázom.

Mi, 21. századi átlagemberek, az anyagi világ sötétjében botorkálunk. A történelmi vallások, melyeket a népnek adtak el a háttérhatalmak, csődöt mondtak annyiban, hogy a tömeget nem jutatták el a tudatosság olyan szintjére, aminek köszönhetően visszatérhetett volna a saját gyökereihez.

Sőt, ami azt illeti, a folyamatos háborúskodással, terrorral és hatalmaskodással még inkább gyökértelenné tették az embereket. Így akit nem bizonyos vallások félemlítettek meg, azt a világi háborúk tartották rettegésben és fenyegetettségben. Így lett az emberiség bezárva egy kis világban, ahol megutáltatták vele a vallások, a filozófiák, a tudományok, a művészetek és a spiritualitás megannyi válfaját (kivel ezt, kivel azt), sőt egyáltalán, a valódi megismerés igényét és az igazságkeresői beállítódást.

Hadd emlékeztessek arra, hogy milyen ellentmondást állítottak fel például a kereszténység és a pogányság, a kereszténység és az iszlám, vagy tágítva a kört, a tudomány és vallás, illetve a különféle filozófiai iskolák között, melyek a mai napig szolgálják és tükrözik eme ellentétek kiagyalóinak az érdekeit: SPIRITUÁLIS RÖVIDLÁTÓKKÁ TENNI AZ EMBERISÉGET ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY SOHA NE ÉBREDJENEK RÁ, MILYEN HATÁRTALAN LEHETŐSÉGEK REJLENEK BENNÜK. S HA LEHET, AKKOR SOHA NE BÉKÜLJENEK KI EGYMÁSSAL AZ EMBEREK.

Mert valójában sokszor nem a tudomány vitatkozik a vallással, hanem az ember csap össze az emberrel. Nem a mai kereszténység áll szemben a napkereszténységgel, hanem a fejekbe betáplált információk (világképek, paradigmák, dogmák, hiedelmek stb.) csapnak össze Isten csodáinak tiszta és személyes felfedezésével.

 

Miközben a problémáinkkal foglalatoskodunk, vagy egymással feleslegesen vitatkozunk, addig sem akarunk kérdezni, addig sem akarunk többek lenni önmagunknál, addig sem foglalkozunk a gyökereinkkel való élő kapcsolat kiépítésén. Pedig szerintem ez nem csak lehetséges minden ember számára, hanem roppant időszerű is!

Hírdetés

 

A napvallásban nincs egyházi hivatal, amely kizárólagosan elkötelez (bekebelez) és megszabja miben és hogyan higgy, számtalan dolgot megérzéseiddel szemben előírva és téged teljes önfeladásra kényszerítve. Mi bemutatjuk, elmagyarázzuk azokat a tradicionális bevált praktikus spirituális módszereket, amelyek révén majd Te teremthetsz kapcsolatot saját belső Éneddel, mely Én a Teremtőből való. Ezen túlmenően Te teremthetsz a saját sorsodban és életedben békét és harmóniát a napvallás módszerei által, ha alkalmazod ezeket az egyszerű technikákat. Te fedezheted fel a teremtés megannyi síkját az ott élő teremtményekkel együtt, s Te ismerheted meg a múltadat, a jelenedet és a jövődet, hogy karmádat ne csak éld, értsd is, illetve a reinkarnációs emlékeidből szabadon meríthess!

Teremts Te is élő kapcsolatot a gyökereiddel, az eredeteddel, Istennel. Erről szól a napvallás.

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-program/Egómentesítő Kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Élő kapcsolat a gyökereinkkel appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »