ÉLŐ – Hatpárti egyeztetést folytattak a koronavírusról

ÉLŐ – Hatpárti egyeztetést folytattak a koronavírusról

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a szerdai kormányülés után hatpárti egyeztetést hívott össze csütörtök délutánra a koronavírus-járvány miatt, miután egyre több szomszédos országból jelentettek fertőzötteket.

Bár jelenleg a kormány nem tud arról, hogy Magyarországon lenne fertőzött, de a miniszter szerint kicsi az esély arra, hogy hazánkat elkerülje a Kínából kiindult járvány.

Az egyeztetést megelőzően a Jobbik és az LMP is jelezte, hogy a kormányzati propagandára szánt pénzből indítana tájékoztató kampányt a koronavírusról. Azt szeretnék, ha a lakosság megnyugtatása ugyanolyan gördülékeny lenne, mint a korábbi propagandakampányok.

A Momentum lapunk kérdésére, hogy mit szólnak ahhoz, hogy ők kimaradnak az egyeztetésből azt a választ adta, hogy „óriási hiba leszűkíteni a kört a Parlamentben képviselettel rendelkező pártokra és azok embereire.” Álláspontjuk szerint nem az a legfőbb baj, hogy őket, mint pártot nem hívták meg, hanem hogy Budapest egészségügyi tanácsnokát, a közel kétmillió ember egészségéért dolgozó Havasi Gábort sem.

Az egyeztetést követő sajtótájékoztatót itt követheti:

Hírdetés

 

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »