Élő adásban ütötték le a CNN riporterét a randalírozó feketék

Ismét erőszakig fajuló tiltakozások voltak helyi idő szerint szerdán este az egyesült államokbeli Charlotte-ban, ahol előző nap rendőrök lelőttek egy afroamerikai férfit, egy ember meghalt. Az eddig közölt felvételek alapján a négy gyermekes férfi lelövését semmi sem indokolta.

A rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be a több száz tüntető ellen, akik egy békésen megemlékező tömegből váltak ki és kezdtek randalírozni a város utcáin.

Egy tüntető súlyosan megsebesült a zavargások alatt, és kórházba szállítását követően meghalt. Helyi illetékesek közlése szerint a férfi halálát nem a rendőrségi fellépés okozta. Hat rendőr könnyebben megsebesült a tüntetőkkel folytatott összecsapásban, egy tüntető pedig egy élő adásban tudósító riportert ütött le.

Az észak-karolinai városban kedden a rendőrök intézkedés közben lőttek agyon egy 43 éves fekete férfit. A rendőrség szerint a férfinél fegyver volt, az áldozat családja azonban ezt vitatja. Az első zavargások kedden este törtek ki a városban, 16 rendőr megsebesült.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »