Elnézést kért a főpolgármester a városi buszon megtámadott házaspártól

Elnézést kért a főpolgármester a városi buszon megtámadott házaspártól

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere összehívta szerdán a Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat képviselőit, hogy a városi buszon történt incidensről beszéljenek.

Május 22-én este ismeretlen férfiak egy csoportja megtámadott egy házaspárt. Vallo elismerte, olyan buszon történt az eset, amelyiken nincs biztonsági kamera.

„Rettenetesen sajnálom, hogy ilyesmi előfordulhatott, hogy fizikailag támadtak egy házaspárra, csak mert szóvá tették a férfiak viselkedését. Azért hívtam össze a közlekedési vállalat munkatársait, hogy megoldást keressünk az utasok biztonságának növelésére, különösen az esti és az éjszakai órákban” – tette közzé a főpolgármester a közösségi hálón. Úgy fogalmazott, ahhoz, hogy az emberek a városi tömegközlekedés járatain utazzanak, azoknak nemcsak megbízhatónak és gyorsnak, hanem biztonságosnak is kell lenniük.

Hírdetés

„Az a minimum, hogy minden buszban működnie kell a kamerának” – tette hozzá Vallo. Elismerte, hogy egy olyan, régebbi autóbuszban történt az incidens, amelyen nincs biztonsági térfigyelő kamera. „Több dolog is van, amin javítani kell. Az érintett házaspártól ezúton is elnézést kérek, és felkeresem őket, hogy ezt személyesen is megmondjam nekik” – tette hozzá a főpolgármester, és közölte, a közeljövőben több új járművet vásárol a tömegközlekedési vállalat, és a közbeszerzés egyik alapkövetelménye az lesz, hogy mindegyikben legyen kamera.

A rendőrség keresi a szemtanúkat. A támadást többen is látták, az autóbuszban mintegy húszan utaztak abban az időpontban, de mire a rendőrök a helyszínre érkeztek, már senki nem volt ott. „Kérjük a szemtanúkat, híják a 158-as telefonszámot, vagy jelentkezzenek bármelyik rendőrőrsön” – Mondta Szeiff. A rendőrség testi sértés ügyében indított eljárást.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »