Elnapolták a fiatalkorú Honvéd-focisták pedofil tanárának perét

Elnapolták a fiatalkorú Honvéd-focisták pedofil tanárának perét

Elnapolták a fiatalkorú Honvéd-focisták pedofil tanárának perét

Elmaradt a második tárgyalási nap a fiatal kispesti focistákat zaklató tanár perében. A vádlott szexuális kapcsolatot is létesített az ügyészség szerint.

A vád szerint egy tanár több tizenéves fiút is zaklatott, sőt akadt, akivel szexuális kapcsolatot létesített. A per folytatása azonban elmaradt és hiába gyülekeztek az érintettek, mert a vádlott bátyja elhunyt, gyomorprobléma és láz gyötri.

Van olyan tanú, sértett, aki nagyon várja már a tárgyalást, mert nagyon „durva dolgokról” szeretne beszámolni.

Hírdetés

Négy fiatalkorú, tizenéves fiú szexuális zaklatás miatt emeltek vádat a tanár ellen, aki az ügyészség szerint két oktatási intézményben is szedte áldozatait. A fociakadémia mellett egy gimnáziumnak két-két növendékét molesztálta a férfi a vádak szerint, a pedagógus mindkét iskolában tanított. Ráadásul a négy, megkörnyékezett áldozat közül kettőnél állítólag aktus is történt.

A sértettek tanúja többek között az a tanárnő is, aki a vádlottal együtt dolgozott mindkét intézményben. Ő fogott gyanút, a fiúk neki panaszolták el a történteket, ezt követően indult büntetőeljárás az ügyben.

A tanárt 2017. január 13-án, az ellene tett feljelentés másnapján őrizetbe vették a rendőrök, fél évet előzetes letartóztatásban töltött, június vége óta szabadlábon védekezik.

Az ügyészség decemberben emelt vádat a 41 éves pedagógus ellen, többrendbeli szexuális kényszerítés bűntette, kiskorú veszélyeztetése miatt. A maximális kiszabható büntetése 12 év börtön.

A férfi a hivatásából adódó kötelezettségeit megszegve, a tanár-diák kapcsolaton túlmutató bizalmi viszonyt alakított ki több tanítványával, majd szexuális célzattal és jelleggel közeledett feléjük – áll az ügyészség korábbi közleményében

Az ügy kirobbanásakor a Honvéd közleményben így reagált:

„Kötelességünknek megfelelően feljelentést tettünk a rendőrségen. Természetesen továbbra is mindent megteszünk tanulóink védelmében és figyelemmel kísérjük a büntetőper kimenetelét.”


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »