Elmozdult a kieső zónából az Újpest, nyert a Fehérvár is

Elmozdult a kieső zónából az Újpest, nyert a Fehérvár is

Az újpestiek emberelőnyben fordítottak Kispesten. A Fehérvár emberhátrányban győzte le a Gyirmótot.

Az Újpest hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Valamelyest a kispestiek játszottak fölényben az első percekben, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. Az első igazi gólszerzési lehetőséget a lila-fehérek hagyták ki, Antonov a jobb kapufát találta el szabadrúgásból. A játékrész második felében aztán a Honvéd fölénye már szembetűnő lett: a hazaiak előbb lesgólig jutottak, majd egy bal oldali szögletet követően a vezetést is megszerezték a 31. születésnapját ünneplő Hidi Patrik találatával.

Hírdetés

A folytatásban paprikássá vált a hangulat, amikor egy kispesti szöglet előtt ütésért kiállította Batik Bencét a játékvezető. Emberelőnyben ugyan bátrabb lett az Újpest, de nem talált rést a visszaálló Honvéd védelmén, a hazaiak létszámhátrányban is egyenrangú partnerek voltak. Az utolsó negyedórára kezdett nagyobb nyomás nehezedni Szappanos kapujára, ez pedig hamar góllá érett ugyancsak bal oldali szögletet követően.

Az utolsó percekben úgy tűnt, a Honvéd áll közelebb a győztes gól megszerzéséhez, hol Banai bravúrja, hol egy védő gólvonali mentése, hol pedig a kapufa mentette meg a vendégeket, akik aztán a hosszabbításban megbosszulták a kihagyott helyzeteket a csereként beállt Fernando Viana révén. A sikerrel az újpestiek nemcsak a sereghajtó pozícióból, hanem a kiesőzónából is elmozdultak.

A Budapest Honvéd az elmúlt öt fordulóban egy siker mellett négyszer kikapott és minden alkalommal úgy, hogy vezetett a találkozón.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »