Elmosta az országot az eső

 

Óriási felhőszakadás okoz gondot több helyen is az országban. Baranyában házakat is veszélyeztet a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű eső. A fővárosban főleg a közlekedésben okozott gondot a felhőszakadás.

Az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A nagymennyiségű eső mellett viharos szél és jégeső is várható.

Szinte az egész főváros sötétségbe borult délelőtt, amikor hatalmas fekete felhők jelentek meg az égen. Az eső pillanatok alatt, nagy erőkkel kezdett zuhogni. A csatornák alig tudták elnyelni a hatalmas vízmennyiséget.

Az Örs vezér terénél egy ideig rendőrök irányították a forgalmat, és nem közlekedett a 2-es metró sem, helyette pótlóbuszok vitték az utasokat.

Győrszemrén a reggeli órákban a hegyről lezúduló csapadék több udvart is elöntött. Sőt egy házba is bezúdult a víz. Az eső két útra is nagy mennyiségű sarat hordott, egyiken még mindig folyik a takarítás, ezt ideiglenesen lezárták.

Már kora reggel károkat okozott a felhőszakadás Tolna megyében. Több út vált járhatatlanná. A vízátfolyások miatt pedig veszélyes közlekedni több mellékúton is.

Kaposváron a buszok sem tudtak elindulni a hatalmas eső miatt.

Hömpölygött a szántóföldeken az esővíz Pécsváradnál is. Használhatatlanná vált az út Mohács felé egy szakaszon. Nagyjából másfél kilométeren keresztül hömpölyög át az erdőből és a szántóföldekről érkező víz az úton. Sem az autósok, sem a busz nem tudott továbbmenni.

A vihar elérte Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is. Mucsony településen összedőlt két lakatlan vályogház, és több házakat is elöntött a hirtelen lezúdult eső. Az utcákon szinte lehetetlen volt közlekedni, mert mintegy másfél méter magasságban hömpölygött a víz. Állatokat is kellett menteni, hiszen az eső a pincékbe és a melléképületekbe is beszivárgott. Az özönvízben senki nem sérült meg.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt fennakadásokra kell készülni. Minden megyére figyelmeztetést adtak ki, többre másodfokút. Délután a front továbbvonult és a keleti országrészt érintette.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »