Elméleti összeesküvések

Elméleti összeesküvések

Ezen a héten volt a betegek világnapja, amely II. János Pál kezdeményezésére 1993 óta létezik, és az odafigyelésről, az együttérzésről is szól.

Ugyancsak a héten olvastam egy cikket, amelyben a szerző először a koronavírus veszélyességét taglalta, majd oda lyukadt ki, hogy igazából mégsem kell tőle félni, mert az eddigi áldozatok mind öregek és már eleve betegek voltak. Hát, akárhonnan nézem, ez azért érdekes megközelítés. Vagyis amíg csak öregek és betegek halnak meg, mondjuk a cukorbajos nagymama, szívbeteg nagypapa, addig nincs ok az aggodalomra. Merthogy ők amúgy is meghalnának? Aztán egy fiatal orvos is meghalt. Akkor most már aggódjunk?
Vagyis nem kell pánikba esni, folytatódott a cikk, és főleg nem kell hinni a „szörnyedelmes” összeesküvés-elméleteknek, amelyek valótlanságokat állítanak, nevezetesen azt, hogy a koronavírus biológiai fegyver. Hm, ez rögtön fölkeltette a figyelmemet – mert egyik diákom a hibrid hadviselésről ír szakdolgozatot, s abba a biológiai fegyverek is beletartoznak –, és utánanéztem, miről is van szó. Két cikket találtam az interneten. Mindkettő abból indult ki, hogy egy indiai laboratórium vizsgálatai szerint a vírusban megtalálható a HIV-vírus négy fehérjéje, ráadásul a koronavírus a hideg- és a melegvérű szervezetekhez is alkalmazkodik. Mindez azt bizonyítja, hogy lehet mesterségesen létrehozott vírus. Nos, mivel gőzöm nincs a vírusokról, nem tudtam eldönteni, hogy ez igaz-e vagy sem. Olvastam tovább. Az egyik cikk szerint ezt a vírust azért hozták létre, hogy megtörjék Kínát, mert sokaknak nem tetszik, hogy nagyhatalom, főleg az USA-nak nem.

A másik cikk szerint Kína maga hozta létre ezt a biológiai fegyvert, ami vagy véletlenül került ki a laboratóriumból, vagy szándékosan, mert „a totalitárius nemzetek számára nem új jelenség, hogy a saját népességüket feláldozzák a nagyobb javakért”.

Hírdetés

Időközben az első cikk eltűnt, de a második most is olvasható.

Hogy mindez igaz-e vagy sem, nem tudom, s nem is biztos, hogy megtudom valamikor. Sok dolog volt már a történelem folyamán, ami először hihetőnek vagy épp hihetetlennek tűnt, aztán kiderült a fordítottja. Viszont tettem egy kísérletet. Elmondtam két ismerősömnek az indiai labor következtetéseit. Mindketten elutasították, miközben egyik sem virológus, hanem hozzám hasonlóan társadalomtudósok. Aztán az egyiknek, akiről tudom, hogy inkább kelet felé húz, elmondtam, hogy a vírust Kína ellen csinálták. Abban a pillanatban hihetőnek tartotta. A másiknak, aki egyértelmű nyugatbarát, azt mondtam, hogy Kína gyártotta a vírust, mert le akarja igázni Amerikát. Érdekes módon ettől kezdve már ő sem tartotta lehetetlennek. Hát ennyit az összeesküvés-elmélet természetéről.
Imádkozom a betegekért.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »