Elmeklinikán őrzik a halasi lövöldözőt

Elrendelte pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szerdán egy gépkarabélyból több lövést adott le a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen azzal a szándékkal, hogy megöli a vezető ügyészt.

A férfi 240 lőszert is magával vitt. A gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el tettét, továbbá két, önbíráskodás miatt indult eljárás is folyamatban van ellene. Ügyvédje elmondta: védence nem emlékszik a történtekre, állítása szerint több éve húzódó sérelem érte az igazságszolgáltatás részéről, ami miatt tönkrement az egészsége, és az ügyészség épületébe belépve is egy marék nyugtatót szedett be.

A bíróság 30 napra elrendelt jogerős végzése értelmében a férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrzik. A gépfegyvert önvédelemből vette a férfi, akit emberölés előkészületével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel és kényszerítéssel gyanúsítanak. Az Ügyészek Országos Egyesülete közölte: az állam részéről jogi intézkedések és anyagi források szükségesek a bíróságok biztonságának megteremtéséhez.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »