Elmarasztalta az adatvédelmi hatóság a vakcinabeszerzésről hallgató Emmit

Elmarasztalta az adatvédelmi hatóság az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amiért visszatartja az Ujhelyi István által kikért közérdekű információkat – közölte az EP-képviselő. A szocialista politikus a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság (NAIH) részletes vizsgálata alapján azt írta: bebizonyosodott, hogy az EMMI tudatosan visszaélt a hatalmával és jogtalanul közérdekű adatokat tartott vissza – idézi a hvg.

Ujhelyi kiemelte, hogy a NAIH által készített jelentés szerint a hatóság eredménytelenül szólította fel többször is az Emmit a kért adatok és információk megosztására, „a Hatóság és a Minisztérium álláspontja sajnos nem közeledett”. Ujhelyi szerint "elvárható lenne", hogy Kásler Miklós miniszter lemondjon, de legalább hozzáférhetővé kellene tennie a kikért információkat. Ezek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatosak: egy éve kilenc kérdést tett fel az uniós vakcinabeszerzésről, legutóbb pedig a Covid-betegek oltottsági adatai kérte ki, kéréseit a kormányzat rendre megtagadja tőle – idézte fel.

Hírdetés

A szocionista politikus szerint a kormány csak azért támadta a brüsszeli közös vakcinabeszerzést és hazudott annak részleteiről, mert így akarta elfedni a „mutyigyanút” az uniós engedélyek hiánya miatt jelenleg is komoly problémákat okozó keleti oltóanyagok beszerzését – írja a lap.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »